Beixo

Beixo vouwfietsen

 

Vouwfietsen voelen soms niet erg stijf aan, maar dit is misschien wel de stijfste vouwfiets die we kennen. Dit heeft hij te danken aan zijn extra dikke framebuizen en stuurkolom. Hierdoor is het misschien wel logisch om er ook een elektrische vouwfiets van te maken. Dit deed Beixo dan ook met de Compact.Electra. Een gevolg van deze constructie is dat hij niet tot de lichter vouwfietsen behoort. De Beixo Compact weegt ongeveer 15 kg. Door dikke banden te gebruiken is de Beixo comfortabel. In een test van “de Motorboot” kwam de Compact om deze reden op de 1e plaats! Een volgend opvallend kenmerk aan iedere Beixo is dat hij geen ketting heeft. Als enige vouwfiets is hij uitgevoerd met een cardan-as. Geen ketting betekent geen mogelijkheid tot een vieze broek.

De Beixo Compact is verkrijgbaar met 3 of 7 versnellingen in de naaf. Wat dan eigenlijk alleen nog op zijn plek zou zijn… Onderhoudsvrije remmen. Voor de Beixo is gekozen (zoals bij veel vouwfietsen) voor V-brakes. Dit zijn remmen die goed functioneren maar regelmatig afgesteld moeten worden. Rollerbrakes hadden wij een betere keuze gevonden omdat dan de hele fiets vrijwel geen onderhoud nodig zou hebben.

De nieuwe Beixo vouwfiets

 
Binnenkort komt het bedrijf met een nieuwe vouwfiets. Een fiets die gemaakt zal worden voor gebruik in de trein, metro en bus. Hij zal kleine wielen hebben en een stuk kleiner invouwen dan de “Compact”. Een concurrent voor de Brompton..?? we weten het later dit jaar.

Beixo instructievideo

.GRATIS verzending boven 50,-
Kemper Fietsen is al ruim 25 jaar actief als vouwfiets specialist. Onze collectie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed assortiment vouwfiets modellen en onderdelen.
Vouwfietsen.com - Kemper Fietsen
Waldeck Pyrmontkade 454
2518 KG Den Haag
070 3 45 96 96