Birdy

Birdy vouwfietsen

Dagelijks openbaar vervoer

 

 

De Birdy wordt gemaakt door Riese und Muller in Duitsland. Het is een fiets die geprezen wordt om het goede rijgedrag. Door de verende voorvork en het geveerde achterframe is hij erg comfortabel. De Birdy (Touring of Rohloff) is de enige fiets die je werkelijk voor een lange fietsvakantie met bepakking kunt gebruiken. De expeditiedrager en voordrager maken het mogelijk om Vaude en Ortlieb tassen te gebruiken. Ook voor dagelijks woon-werk verkeer is het een prettige fiets. Dan volstaat misschien een Birdy City, Europe of Light. Wel is het een fiets die zich niet zo compact laat vouwen als een Brompton. De kracht ligt bij de Birdy dus met nadruk op het rijgedrag.

Europe en Light

 
Dit zijn de twee basismodellen van Birdy. Fietsen die uitgevoerd zijn met een 8 speed derailleursysteem. De Birdy Europe is een model dat extra scherp geprijst is, maar wel net zo functioneel is als een Birdy Europe. De Light heeft mooiere onderdelen zoals banden, crankset, derailleur, naven, enz.

Birdy Speed (disc)

 
Een fiets voor de liefhebber. Met een 9 speed Shimano Ultegra derailleursysteem, lichtgewicht wielen, zadel en lichte crankset weegt de Birdy Speed onder de 10 kg. De Birdy Speed disc is net boven de 10 kg.

City en Alfine

 
Voor de mensen die derailleurs niet prettig vinden heeft Riese und Muller de oplossingen. De City met een Nexus 8 Premium en de Alfine met de de gelijknamige Alfine 8 naaf. De Alfine is een lichtere versie van de Nexus 8.

Touring

 
Het Sram Dual drive 24 versnellingssysteem heeft het grootste bereik aan versnellingen dat mogelijk is. Dit wil zeggen dat hij heel lichte, maar ook heel zware versnellingen heeft. Om een Touring helemaal geschikt te maken voor de vakantietochten horen hier natuurlijk de expeditiedrager en low-riders bij.

Rohloff (disc)

 
De Rohloff versnellingsnaaf is een naaf met 14 vernellingen. Dit is de enige in zijn soort en met uiterste precisie gemaakt in Duitsland. Het bereik is bijna zo groot als het systeem van de Touring en is speciaal voor tour en vakantiefietsen gemaakt.

Birdy instructievideo

 

.GRATIS verzending boven 50,-
Kemper Fietsen is al ruim 25 jaar actief als vouwfiets specialist. Onze collectie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed assortiment vouwfiets modellen en onderdelen.
Vouwfietsen.com - Kemper Fietsen
Waldeck Pyrmontkade 454
2518 KG Den Haag
070 3 45 96 96