Dahon

Dahon vouwfietsen

 
Dahon is een vouwfietsenfabrikant, het is een Amerikaans bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, Californie. Het is de grootste vouwfietsenfabrikant ter wereld, meer dan 2 miljoen fietsen zijn er wereldwijd verkocht. De fietsen worden in verschillende landen geproduceerd. Er staan fabrieken in Taiwan, Macau, Tsjechie en China. Dahon produceert voor veel andere fietsmerken fietsen, zoals: Batavus, Gazelle en Flyer (e-bike). Zelfs Shell heeft in het verleden een Dahon laten maken. De filosofie van Dahon is om een bijdrage te leveren aan groene mobiliteit.
 
Dahon maakt modellen van “goed geprijsd” tot “High-end”. Voor alle recreatieve rijders een goed model.

Geschiedenis van de Dahon vouwfiets

De oprichter Dr. David Hon werkte in de jaren 70 als natuurkundig ingenieur bij een vliegtuigfabriek. Dr. Hon was een expert op het gebied van lasertechnologie en heeft verschillende US patenten op zijn naam staan. 1975, de oliecrisis bracht een ommekeer in zijn loopbaan. Dr. Hon zocht naar een beter, schoner en zuiniger transportmiddel. Hij ontwierp een compacte vouwfiets en na 7 jaar stond de fiets op de wielen en ontving het ontwerp vele prijzen, maar fietsproducenten waren niet geinteresseerd in de vouwfiets. Dr. Hon bouwde een fabriek in Taiwan en in 1983 rolden de eerste productiefietsen van de band.

Dahon vouwfietsen

Dahon is een innovatief bedrijf. Zij hebben de 15% regel, wat inhoud dat de fietsen ieder jaar 15% beter moeten zijn: beter rijden, comfortabeler rijden, beter vouwen, of lichter worden. Dahon maakt vouwfietsen in het recreatieve segment. Op de fietsen komen we ontwerpen tegen die het comfort en gebruiksgemak verhogen, zoals vering in de zadelpen, pomp in de zadelpen, telescopisch verstelbaar stuur, naafdynamo, magneetsluiting om de opgevouwen fiets bij elkaar te houden, snelsluitingen voor frame en stuurkolom. In het sportieve segment vallen de lichtgewicht modellen (vanaf 9.2 kg.) en het gebruik van hi-tech onderdelen op. De Jet Stream EX met de gasvering en de Vector X10 met superlichte wielen zijn daar mooie voorbeelden van.

 

Dahon heeft een grote diversiteit aan modellen: compacte vouwfietsen, toervouwfietsen, sportvouwfietsen, vouwfietsen met 16” 20” 24” of 26” wielmaat, vouwfietsen in alle prijsklassen. Bijna iedereen vindt bij Dahon een passende fiets.

Dahon instructievideo

.GRATIS verzending boven 50,-
Kemper Fietsen is al ruim 25 jaar actief als vouwfiets specialist. Onze collectie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed assortiment vouwfiets modellen en onderdelen.
Vouwfietsen.com - Kemper Fietsen
Waldeck Pyrmontkade 454
2518 KG Den Haag
070 3 45 96 96