Gazelle

Gazelle vouwfietsen

 

Gazelle is een Nederlandse fietsfabriek, in 1892 opgericht door Willem Kölling en Rudolf Arentsen. In 1902 kreeg het bedrijf de naam Gazelle BV. De naam Gazelle is afkomstig van een van de snelste antilopensoorten. De sierlijke en snelle voortbeweging van het dier bracht de oprichter op het idee om deze merknaam te gebruiken.

 
Al meer dan 100 jaar is Gazelle bezig met het ontwikkelen van fietsen. In die jaren zijn er meer dan 12 miljoen fietsen geproduceerd. Op dit moment is Gilde Buy Out Fund een investeringsmaatschappij eigenaar van het merk Gazelle. Er worden per jaar ongeveer 380.000 fietsen geproduceerd. Van 1920 tot 1940 exporteerde Gazelle veel fietsen naar oost Indië. Hier hadden zij veel succes. In 1964 produceerde zij hun eerste deelfiets de “kwikstep”.
 
 
Gazelle heeft op dit moment twee vouwfietsen. De Gazelle Tranza pure met 3 versnellingen en de Gazelle Tranza extra met 7 versnellingen. Het model van deze twee vouwfietsen is hetzelfde. De fiets heeft een naafversnelling en batterijverlichting. Ook is het stuur verstelbaar. Het is een hele complete fiets voor een betaalbare prijs.
 
 

Gazelle instructievideo

.GRATIS verzending boven 50,-
Kemper Fietsen is al ruim 25 jaar actief als vouwfiets specialist. Onze collectie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed assortiment vouwfiets modellen en onderdelen.
Vouwfietsen.com - Kemper Fietsen
Waldeck Pyrmontkade 454
2518 KG Den Haag
070 3 45 96 96