binnenbanden

Over ons

Vouwfietsen.com - Kemper Fietsen
Waldeck Pyrmontkade 454
2518 KG Den Haag
070 3 45 96 96

22 products

Binnenbanden

Bij het uitzoeken van binnenbanden zijn de volgende 2 aspecten van belang:

Ventiel

De meeste binnenbanden die wij hebben zijn van het merk schwalbe. Zij gebruiken drie codes voor het aanduiden van het type ventiel: AV (Auto Ventiel), SV (Sclaverand Ventiel – Frans ventiel – Race ventiel) en DV (Dunlop Ventiel – Hollands Ventiel). Als er in de omschrijving dus AV4 staat weet u dat het om een binnenband met Auto Ventiel gaat. Het cijfer dat er achter staat is om de maat catagorie aan te geven.

maatvoering

De maatvoering van fietsbanden is door de jaren heen wat veranderd en als gevolg hier van zijn er verschillende manieren ontstaan om band maten aan te geven. In bijna alle gevallen gebruiken de fabrikanten de oude notatie (inch maat, “diameter” x “banddikte”) en de moderne ETRTO maat (Millimeter maat, “breedte” – “diameter”). Er bestaat nog een derde manier van aanduiden die soms ook op de band staat maar daar werken we niet mee.

Ik zal het wat duidelijker maken met een voorbeeld van een willekeurige buitenband van een Brompton vouwfiets. Hierop staat “16 x 1 3/8    37-349”. U kunt nu zien aan het eerste cijfer dat het om een 16 inch band gaat. Dit is handig om in de catagorieen te zoeken. Verder gebruiken we de ETRTO maat die er achter staat die dus heel exact aangeeft wat de breedte van de band is en de diameter van de velg waar hij op past (37mm breed, 349mm diameter). Met deze maatvoering kan nooit onduidelijkheid ontstaan of de band op de velg past. Kijk dus goed in de omschrijving of de goede maat er bij staat. 

.GRATIS verzending boven 50,-
Kemper Fietsen is al ruim 25 jaar actief als vouwfiets specialist. Onze collectie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed assortiment vouwfiets modellen en onderdelen.
Vouwfietsen.com - Kemper Fietsen
Waldeck Pyrmontkade 454
2518 KG Den Haag
070 3 45 96 96