ORI

ORI vouwfietsen

 
Het merk Ori maakt een duurzame vouwfiets die geschikt is voor dagelijks gebruik. De vouwfietsen van Ori zijn ontworpen in Engeland en worden daar verkocht onder de naam Mezzo. In Engeland zijn de vouwfietsen van Ori al sinds de introductie 2005 een groot succes.
 
Omdat het frame van de Ori vouwfiets zelf niet scharniert, kon er gekozen worden voor een frame gemaakt van aluminium. Dit heeft als voordeel dat het frame licht gewicht is en niet roest, tegelijkertijd behoud het frame wel zijn stijfheid. Deze stijve constructie zorgt voor stabiele en comfortabele rijeigenschappen. De scharnieren, vouwmechanismen en zelfsluitende koppelingen zijn speciaal voor de Ori ontworpen en door het merk gepatenteerd. Al deze onderdelen worden gemaakt om jaren lang perfect te blijven functioneren.
 
 
 
Een Ori is een van de weinige vouwfietsen geschikt om elke dag in en uit te vouwen. Dit komt onder andere omdat alle scharnierpunten op zichzelf gelagerd zijn en dus weinig slijtage ondervinden van het vouwen. Na wat oefening is het mogelijk een Ori vouwfiets binnen 15 seconden te vouwen. Met de vouwfiets worden zelfs vouw wedstrijden gehouden hier zijn op het internet veel filmpjes van te vinden. (Bekijk). Bij Ori wordt gebruik gemaakt van verschillende versnellingssystemen. Zo kan er gekozen worden voor het model M9 met een Tiagra 9-speed derailleur deze heeft weinig energie verlies en is geschikt voor de sportieve rijder. Voor wie 9 versnellingen niet genoeg vindt is er de M20 met 2 keer 10 versnellingen. Een sportieve fiets met voldoende bereik voor het meer bergachtige terrein.
 
Het model Mi8 is uitgevoerd met een 8-speed Nexus versnellingsnaaf. De Nexus naaf heeft minder onderhoud nodig als de uitvoering met derailleur en maakt het ook mogelijk om in stilstand te schakelen. Daarnaast is er de Ci4, deze heeft een ander vormgegeven, meer klassiek frame en een 4-speed Nexus naaf.
 
Sinds kort is er de Ori Supaz CR87 op de markt. Dit is een lichtgewicht carbon vouwfiets voor de extreem sportieve vouwfietser. Met een gewicht van slechts 8.7 kilo is dit een van de lichtste fietsen op de markt. De Supaz CR87 heeft een gestroomlijnd Monoque frame en is volledig SRAM afgemonteerd.

ORI instructievideo

.GRATIS verzending boven 50,-
Kemper Fietsen is al ruim 25 jaar actief als vouwfiets specialist. Onze collectie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed assortiment vouwfiets modellen en onderdelen.
Vouwfietsen.com - Kemper Fietsen
Waldeck Pyrmontkade 454
2518 KG Den Haag
070 3 45 96 96