Vouwfietsen.com

Waarom een vouwfiets?

Dagelijks openbaar vervoer

Nederland is uitermate geschikt om te forenzen met de vouwfiets en trein. Deze combinatie maakt uw reistijd korter doordat u niet na de trein hoeft te wachten op aansluitend openbaar vervoer maar direct op pad kunt. Ook de tijd van het wandelen naar de halte zal u tijd kunnen schelen. Bij dagelijks gebruik in de trein wordt de Brompton als beste gezien. Dit komt door zijn compactheid, duurzaamheid, rijeigenschappen en rol-mogelijkheid als de fiets is ingevouwen.

Kampeer vakantie

image description

Eenmaal op uw bestemming aangekomen. Uw campeerplek in orde maken, vouwfiets uitvouwen, en direct de omgeving verkennen met uw vouwfiets. Bij dit doel is het belangrijk dat de fiets comfortabel rijdt. en is een compact pakket vaak minder van belang. Bijvoorbeeld een Dahon is dan zeker op zijn plek. Dahon fietsen zijn vaak compleet maar toch erg goed geprijsd. Andere merken die zich voornamelijk op dit gebruik richten: Tern, Birdy.

Stedentrips met de trein

image description

Een ideale combinatie! Stelt u zich eens voor. U stapt ergens in Nederland op de Talys (internationale trein) en u zit na een uur of 3 in hartje parijs. Waarop u op uw vouwfiets stapt en binnen korte tijd onder de Ijfeltoren door rijdt. In de internationale treinen is het soms wel van belang dat de fiets niet te groot is als hij is opgevouwen. Om als handbagege mee te mogen is het soms ook nodig op hem in te pakken (vaak is een eenvoudige nylon hoes voldoende). Kijk hiervoor ook bij “vouwfiets en openbaarvervoer”

Anti-diefstal

image description

In de grote steden hebben mensen veel last van fietsdiefstal. Er wordt dan vaak gedacht aan een oude/lelijke fiets om dit te voorkomen, maar dat bederft dan weer flink het fietsplezier. Een vouwfiets kan hier een uitkomst bieden, want deze is overal mee naar binnen te nemen.