Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Informatie & Advies

Bijzondere vouwfietsen

Veel mensen denken bij vouwfietsen nog steeds aan oncomfortabele en onstabiele fietsjes voor in de trein. Vouwfietsen zijn tegenwoordig echter van net zulke goede kwaliteit als standaardfietsen. Er zijn inmiddels ook vele soorten vouwfietsen op de markt, die je veel verder brengen dan alleen van de trein naar kantoor. Je vindt hier een overzicht van een aantal bijzondere modellen.

Elektrische vouwfiets

Wanneer je lange afstanden moet overbruggen of lichamelijke problemen hebt waardoor fietsen moeilijk is, dan kan een elektrische fiets een uitkomst zijn. De elektrische fiets is aan een enorme opmars bezig. Het is dan ook niet vreemd dat er tegenwoordig ook elektrische vouwfietsen op de markt zijn. Deze is erg handig voor woon-werkverkeer of op vakantie. Er zijn elektrische vouwfietsen in vele prijsklassen. Voor een vouwfiets die qua comfort ook geschikt is voor langere tochten, betaal je vaak iets meer. Merken zoals Flyer, Qwic en Crossfold zijn goede voorbeelden van moderne vouwfietsen met trapondersteuning.

Opvouwbare racefiets

Heerlijk met de racefiets erop uit. Een stukje fietsen is zowel ontspannend als sportief. Een opvouwbare racefiets is vooral handig wanneer:
  • je de racefiets graag meeneemt op vakantie of tijdens een weekendje weg;
  • je klein woont en geen ruimte hebt om een normale fiets veilig te stallen.
De vouwfietsen zijn verkrijgbaar in hoge kwaliteit en kunnen zich zeker meten met bepaalde normale racefietsen. Er zijn verschillende versies, naast de typische racefiets kan je ook voor een toerfiets kiezen met een iets rechter stuur. Onder andere Airnimal en Moulton produceren vouwfietsen in de vorm van een racefiets.

Opvouwbare mountainbike

De kwaliteit van vouwfietsen is tegenwoordig zeer goed. Een vouwfiets in de vorm van een mountainbike is daarom ideaal voor op vakanties of gewoon voor recreationeel gebruik. De opvouwbare mountainbike komt in de vorm van een volledige mountainbike, inclusief onder andere goede versnellingen, verende onderdelen en schijfremmen. Merken die opvouwbare mountainbikes van goede kwaliteit leveren zijn bijvoorbeeld Dahon, Montague en Ming. Een bijzonder soort opvouwbare mountainbike is de Bergmonch van Koga. Deze mountainbike kan je opvouwen tot een handige rugzak. Zo kan je eerst een berg beklimmen om daarna vanaf de top met je fiets naar beneden te racen. Het in elkaar zetten van de fiets duurt slechts enkele minuten.

Opvouwbare tandem

Een tandem is de perfecte oplossing voor mensen die graag samen fietsen of die vanwege bijvoorbeeld gezondheidsredenen samen moeten fietsen. Ook de tandem is tegenwoordig verkrijgbaar als vouwfiets en er zijn ook enkele elektrische vouwtandems op de markt. Met een vouwtandem is het bijvoorbeeld mogelijk om de tandem op een fietsendrager achterop de auto te vervoeren of eenvoudig mee te nemen in de caravan. Er zijn verschillende merken die vouwtandems leveren, zoals Koga, Bernds, Gébré en FortyBike. De meeste merken bieden ook speciale fietsendragers voor deze tandems aan.