Brompton velgen

Filters

Showing all 4 results

Over ons

Vouwfietsen.com - Kemper Fietsen
Waldeck Pyrmontkade 454
2518 KG Den Haag
070 3 45 96 96

4 products

Brompton velgen

Voor een wiel is het belangrijk dat het sterk is en licht in gewicht. Dat heeft Brompton goed begrepen, en dankzij hun jarenlange ervaring kunt u er op vertrouwen dat u lang plezier heeft van uw Brompton en dat elk wiel heel betrouwbaar is.
Brompton past altijd 16 inch wielen toe, met aluminium velgen en 28 stuks RVS (Roest Vast Staal) spaken.
Rond 2013 is Brompton gekomen met nog sterkere, dubbelwandige velgen. Voorheen waren de velgen enkelwandig.

Problemen met velgen


Als u de fiets nieuw koopt, dan rijdt de fiets uiteraard erg lekker. De wielen zijn mooi recht en alles loopt soepel en de remmen lopen niet aan. Door het gebruik van de fiets treedt er slijtage op. Doordat de remblokken tegen de velg aan drukken, slijten zowel de remblokjes als ook de velg zelf. de velg wordt dunner en zal na jaren van intensief gebruik uiteindelijk vervangen dienen te worden.
Ook kan de velg beschadigen, bijvoorbeeld door het raken van een stoeprand. Ook bekend (berucht), in de stad althans, is het in de tramrails terecht komen. Daarbij kan de velg verbogen raken en dient dan meestal vervangen te worden.
Een kleine slag in een wiel kan overigens vaak gerepareerd worden door het wiel te richten. Dit gebeurt door het spannen van de spaken op de juiste plek.

.GRATIS verzending boven 50,-
Kemper Fietsen is al ruim 25 jaar actief als vouwfiets specialist. Onze collectie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed assortiment vouwfiets modellen en onderdelen.
Vouwfietsen.com - Kemper Fietsen
Waldeck Pyrmontkade 454
2518 KG Den Haag
070 3 45 96 96